понеделник, 23 юли 2007 г.


Пълното й име е Адриана Талия Соди Миранда, родена е на 26 август 1972 година, зодия дева. Висока е 1,67 и тежи 50 кг. Родена е в град Мексико. Родителите й са Ернесто Соди Паларес и Йоланда Миранда Мендж, има четири сестри: Лаура, Габриела, Федерика и Ернестина. Завършила е Thomas Alva Edison School, The Franco-Mexican Highschool и Rossland College. Любимите й ястия са от мексиканската и японската кухня, а любимата й напитка е минералната вода. Любимите й цветове са черния, белия и червения. Любимите й музиканти са The Doors, Madonna, Juan Luis Guerra, любимата актриса – Мерилин Монро. Определя се като добра, любяща жена, която защитава жените и децата. Любимите й дрехи са джинсите, блузките и панталоните. Любимият й празник е Нова Година. Достойнството й е, че вярва на думите на хората. Прекарва свободното време като спи, гледа телевизия, чете и прекарва свободното време с приятели. Най-големия й страх е да не стане никога майка.

Подобно на една от древногръцките музи, която вдъхновявала поетите, така и Талия печели все повече и повече фенове. През 90-те години, от Аржентина до Йемен, кралицата на телесериалите, изпълнява само главни роли и постига най-високия рейтинг в средите на теленовелите, а също така успява да очарова всички с прекрасния си глас като издава албум след албум.

И сега, в новото хилядолетие, Талия заема своя трон и се намира на върха на музикалните класации с новия си албум ARRASANDO, издаден от EMI Music Mexico – най-добрия музикален издател.

Адриана Талия Соди Миранда е родена на 26 август 1972 година в болницата Espanol, Мексико. На пет годишна възраст е била много бойна и е играела само с момчета по улиците. Женската половина на характера й се проявява, когато е по-голяма, когато започва да посещава училище за Класически Балет. Всички усилия и актьорската кариера на по-голямата й сестра дават надежда на Талия, че успеха не е невъзможен. Именно тогава решава да стане знаменита личност

След уроците по пиано, които взема в Мексиканския музикален институт, на 9 годишна възраст тя се присъединява към музикалната група Din-Din. С нея участва в различни фестивали и издава четири албума. С тази група бъдещата звезда натрупва опит, пътува из страната и живее като истинските артисти. Живот, който изисква много труд, самоотдаване и търпение.

В края на 1984 година Талия се изявява с женския хор в музикалната комедия “Grease”, от известната през този период млада група Timbirivhe, която в последствие става много известна в Мексико. Нейния собствен талант е неоспорим и всяко нейно появяване на сцената остава незабравимо. Продуцентът на Timbirivhe, Луис де Ляно, е много впечатлен от таланта й и й предлага да се присъедини към групата през 1986 година. Заедно с тях записва албумите “TimbirivheVII”, “VIII” и “IX”.

Талия по време на певческата си кариера, не забравя за желанието си да се изяви и като актриса. Започва от самите низини изминава пътя на славата като започва с малки роли в теленовелите "Pobre Senorita Limantour"(1987), "Quinceanera"(1988) и "Luz y Sombra"(1989). С участието си в "Quinceanera", Талия оставя в съзнанието на зрителите като вечно младо и наивно момиче.

За да подобри своя английски език, а също така да шлифова своя талант като певица и танцьорка, Талия отива за една година в Лос Аннжелис.

След година Талия се връща в Мексико като новородена, с нови възгледи и свежи идеи, които се опитва да покаже в своя соло-албум “Thalia”. Това е първата обща работа с продуцента Алфредо Диаз Ордаз, с когото в последствие записва още два албума: "Mundo de Cristal"и "Love".

Но за много от нейните поклонници тази нейна промяна не беше по вкуса. Те не могат да повярват, че “тяхната малка Талия”, заголва пъпа и пее рок. Жестоката критика напада младата певица. Но въпреки всичко, първия й соло-албум има невероятен успех. Талия е жена, която не е свикнала да живее на стара слава, продължава напред.

Кариерата за девойката винаги е била на първо място. През 1991 година канят Талия да работи в Испания за Канал5, където тя е водеща на вариететно шоу “VIP de noche”. Програмата има успех и освен това Талия се чувства много удобно в тази нова среда. Но само след 6 месеца тя получава ново предложение и се връща отново в Мексико. Това предложение е за участието на Талия в трилогията за Мария, където Талия играе ролята на Мария. Първата теленовела "Maria Mercedes" се появява през 1992 година и за кратко време пробива рейтинга на всички други сериали. Две години по-късно излиза “Marimar”, който застава начело на топ-листите за телевизия в САЩ. Но най-голям успех има третата част на проекта, който излиза през 1995 година - "Maria la del barrio". Благодарение на тази трилогия Талия става синоним на Мексико в над 120 страни, като преодолява всички бариери – езикови, възрастови и географски.

След успеха си като актриса Талия успява и като певица. През 1995 година Талия се завръща с албума си "En Extasis". Това е първият й албум с EMI Music Mexico, който е продуциран от Глория Естефан и съпруга й Емилио Естефан, а също така и Оскар Лопез. Този албум носи злато и платина за създаването на песента "Piel Morena" и клипа към нея. Той е завъртян в повече от 20 страни, където Талия има приятен чар с тропическите ритми и очарованието на баладите.

След това Талия пробива на международни фестивали по целия сват, като започва от Vina del Mar в Чили до осмия фестивал Miami Calle, и навсякъде тя е кралица на карнавала. Награди, слава и знаци на отличие получава в изобилие. Постоянно пишат за нея по вестниците и списанията. Но въпреки цялата слава и известно, Талия си остава същата – с неизменната усмивка и добра душа.

След "En Extasis" идват следващия албум "Amor la mexicana"(1997), а също така и знаменития албум "Nandito Ako" на филипински език, защото на Филипините Талия не е просто звезда, а феномен. Тя показва своя усет към езиците и записва на английски, френски и португалски език. И ако това изглежда малко, може да се добави и участието й в анимационния филм “Анастасия” с три свои изпълнения.

Световното преклонение пред таланта на Талия достига такива висоти, че на 25 април 1997 година в Лос Анжелис са отбелязали “Ден на Талия”, а няколко месеца по-късно се изработва в Мексико восъчна фигура на актрисата. Снима се в теленовелата “Росалинда” през 1999 година, а също така участва в холивудския филм "Mambo Cafe".

И сега, в новото хилядолетие, Талия пуска своя нов албум "Arrasando", който се съпровожда с небивал успех и включва по-малко от 10 песни в стила на на-горещите музикални жанрове на нашето време. Песните й разчувстват, независимо дали са поп, денс, балада или даже рап. Това може да напрви само Талия.

Стиховете и музиката в новия й албум са нейни, защото само тя може да опише това, което наистина чувства. Но това не е за първи път – в началото на своята кариера тя също пише музика. Но цената на тази голяма слава, която получава Талия, е липсващото време за почивка. В този период звездата се разкъсва между издаване на албумите, снимане на сериали и изпълнението на нейните задължения като рекламно лице – постоянно с куфарите и сменя хотелите. Албумът "Arrasando" достига 2 милиона продажби като е на чело на класациите. На 21 юни 2001 година в любимия й град Маями, Флорида, е организирана най-грандиозната нощна изява. Става в 5 часа и работи до 10 вечерта, но Талия е винаги с усмивка на уста. Самата тя споделя, че нейните почитатели я изпълват с необходимата жизнена енергия. Албума "Arrasando" получава приза на латиноамериканските Грами в две категории – най-добра поп певица и най-добрия поп албум ,а също така е номиниран за Best Pop Album в Маями. Като промоция на своя албум Талия обикаля много страни.

На 2 декември 2000 година, събота, в църквата “Св. Патрик”, Ню Йорк, на Пето авеню, Талия и нейния импресарио Томи Мотола вдигат прекрасна сватба, която е наречена.
Posted by Picasa

Няма коментари: